32.'si düzenlenen Ahilik Haftası Kutlaması

30 Ekim 2019

32. Ahilik Kutlamaları kapsamında 17 Eylül 2019 günü Karabük Valiliği , Ticaret İl Müdürlüğü , Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği , Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının Başkan ve üyeleri ile Kurum ve kuruluşların  yöneticileri katılımı ile saat: 11.00 ‘da  Karabük ilimizin Merkezinde bulunan Kent Meydanında açılış yapılarak  çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından  Valimiz Sayın Fuat GÜREL’i makamında ziyaret yapıldı.
Kutlamalar ilimizin  tarihi ilçesi olan Safranbolu eski çarşı pazar yerinde saat : 12.00 ‘da  düzenlenen program çerçevesinde Valimiz Sayın Fuat GÜREL, Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih ÜRKMEZER  , Safranbolu Belediye Başkanı  Mimar Elif KÖSE, Ticaret İl Müdürü Ferudun KARATAŞ, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin TÜMEN, İl ve İlçe Oda Başkanları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri , Esnaf ve vatandaşlarımızın katılımları ile kutlamalara başlandı. Açılış, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mehteran Takımı tarafından Mehteran gösterisi yapıldı. Protokol konuşmaları ardından şet kuşatma töreni yapıldı. İl Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK Şet Kuşatması için dua yaptı.
Ahilik uzantısı olan Meslek Eğitim Merkezlerinden mezun  olan, Çırak , Kalfa ve Ustalara Sertifikaları verildi. Mobilyacılık Mesleği ile iştigal eden Ali BAŞARAN İlimizin Ahisi, Mobilyacılık Mesleği ile iştigal eden Recep SARICI İlimizin Kalfası, Mobilyacılık Mesleği ile iştigal eden Doğan KARADAĞ’a İlimizin Çırağı olarak plaketleri  Sayın Valimiz Fuat GÜREL tarafından verildi.  Safranbolu’ da  Demirci, Kalaycı, Yemenici, camcı Semerci, Sayacı, Bakırcılık yapan  esnaflar  tören sırasında mesleklerini  icra ettiler. Sanatlarını icra eden esnaflarımıza plaket ve  Altın hediyeleri  verildi.
Ahilik Haftası Kutlama Programı  Ahilik Pilavı ikramının Tarihi Cinci Hanın da dağıtımı  ile kutlamalarımız sona erdi.