Kooperatif Bilgi Sistemi ve İntibak İşlemleri Uygulama Eğitimi

16 Kasım 2023

15/11/2023 tarihinde ilimizde bulunan kooperatif üyelerimize yönelik Sayın Ticaret İl Müdürümüz Ferudun KARATAŞ koordinatörlüğünde "Kooperatif Bilgi Sistemi ve İntibak İşlemleri Uygulama Eğitimi" programında bilgilendirme sunumu yapılmıştır. 
Program sunumumuzda 1. Kısmında Bilindiği üzere, "Kooperatif Bilgi Sistemi Yönetmeliği" de 14/01/2022 tarihli ve 31719 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, Kooperatif Bilgi Sistemi'nin kurulumu, tanıtımı, kullanıcıların eğitimi ve geçiş süreçleri ile veri işleme yöntemleri konularında ayrıntılı düzenlemeler içeren usul ve esaslar 01/07/2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kooperatif Bilgi Sistemine Veri Giriş ve Aktarım Süresi Bakanlık Makamının Onayı ile 26.10.2023 tarihinden itibaren altı ay daha uzatılmıştır. 
Program sunumumuzun 2. Kısmında; Bakanlığımız yetki alanında hali hazırda kurulu kooperatiflerin intibak işlemleri için 26 adet örnek anasözleşme hazırlanarak Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ne (MERSİS) ve Bakanlığımız internet sitesine yüklenmiştir. Kooperatiflerin 26 Ekim 2024 tarihine kadar intibak işlemleri tamamlanması gerekmektedir.
Kooperatif Bilgi Sistemi ve İntibak İşlemleri hakkında süre bakımından sistemin etkin bir şekilde kullanılmasında aksaklığa sebep olmaması adına  değerli kooperatif üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız.