36. AHİLİK HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

16 Kasım 2023

18 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 09:30’da 36. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında sayın Valimiz, İl Müdürlerimiz, Esnaf ve Ticaret Odaları Başkanlarımız esnaflarımızı ziyaret etti. İl Müftümüz Ercan AKSU tarafından gerçekleştirilen duanın ardından, esnaflarımızın Ahilik Haftaları kutlandı. Saat 10:30’da Ticaret İl Müdürümüz Ferudun KARATAŞ, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Erol IŞIK, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray YILDIRIM ve Esnaf Başkanlarından oluşan heyet sayın Valimiz Mustafa YAVUZ’u makamında ziyaret etti. Ahilik kültürü ve yaşatılması adına düzenlenen etkinliklerin hayırlı olmasını dileyen sayın Valimiz Mustafa YAVUZ, Ahilik Haftasını kutlayarak hayırlı bereketli bol kazanç temennisinde bulundu. 
Kutlamalar İlimizin tarihi ilçesi Safranbolu Eski Çarşı Pazar yerinde saat 14:00’de düzenlenen program çerçevesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Ahilik Haftası kutlamaları, protokol konuşmaları ile devam etti. 
Şed kuşatma töreni ile devam eden Ahilik Haftası kutlamalarında Yılın Ahisi İbrahim UYSAL, Yılın Kalfası Ramazan ÖZDEMİR ve Yılın Çırağı Muhammet ÇETİNKAYA’ya sayın Valimiz Mustafa YAVUZ tarafından belgeleri ve plaketleri verildikten sonra İl Müftü’müz ahilik duası yaptı. Ahilik Haftası etkinliklerinde kalaycı, demirci, bakırcı, camcı ve yemenicinin de olduğu bazı mesleklerin kentteki son temsilcileri sanatlarını icra etti. 
Tören sonunda ahilik pilavı, kavurma, tatlı ve ayran ikramı yapıldı.  Eski Çarşı Asma Altı bölgesinde bulunan esnafları işyerlerinde ziyaret eden sayın Valimiz Mustafa YAVUZ ve protokol üyeleri, esnafların Ahilik Haftasını kutlayarak bereketli, bol kazanç temennisinde bulundular.