34'üncüs Ahilik Haftası Kutlaması

21 Eylül 2021

Ahi Evran'ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl 34'üncüsü kutlanan Ahilik Haftası sebebiyle Sayın Valimiz ile 15/09/2021 tarihinde Eskipazar ilçe merkezinde faaliyet gösteren esnafları İşyerlerinde ziyaret edilerek esnafların Ahilik Haftası kutlanıldı.
17/09/2021 tarihinde İlimizin en büyük yerleşik pazarlarından biri olan Cuma Pazarını ziyaret edilerek İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından “Bereket Duası” edildi. 
Ahilik Haftası sebebiyle Valimiz Sayın Fuat GÜREL' e makamında ziyaret yapıldı. Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette İl Müdürümüz Ferudun Karataş, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen ile Oda Başkanları katıldı.
Vali Fuat Gürel tarafından, Yılın Ahisi seçilen Muhsin Ünal, Yılın Kalfası seçilen Mehmet Kemal Özdal ve Yılın Çırağı seçilen Ali İhsan Alp’e Ticaret Bakanlığımızın Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğümüz  tarafından yılın Ahisine, Kalfasına ve Çırağına gönderilen Teşekkür Belgelerini ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından hazırlanan plaket takdim edildi.
13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası kutlamalarının COVİD-19 salgın dolayısıyla bu yıl kısıtlı olarak yapılmıştır.